Duurzaam genieten tijdens Kerst

Duurzaam genieten tijdens Kerst

Laat jouw Kerstdiner inspireren door duurzame levensmiddelen en Duurzaam genieten tijdens Kerst(inclusief recept!)

Kerstmis staat voor de deur: het seizoen van feestelijkheid en overvloed. Laten we dit jaar eens een duurzamere draai geven aan onze kerst. Laten we de nadruk leggen op duurzaamheid en onze planeet een handje helpen door producten te gebruiken die anders zouden worden verspild. Bovendien kunnen we hiermee ook nog geld besparen; altijd welkom in deze dure decembermaand!

Waarom duurzaamheid tijdens kerst?

Duurzaamheid draait om bewuste keuzes maken die ons helpen de aarde te beschermen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Een geweldige manier om dit te doen tijdens de kerst is door te koken met voedsel dat bijna over de datum is. Websites zoals Foodello.nl, Toogoodtogo.com en Butlon.com bieden een divers assortiment van producten die nog perfect eetbaar zijn maar binnenkort hun houdbaarheidsdatum bereiken. Door deze producten te gebruiken, verminderen we voedselverspilling en dragen we ons steentje bij aan een groenere planeet.

Een aantal tips voor jou op een rijtje:

Op Foodello.nl kun je voor €30 een Zero-Waste kerstpakket aanschaffen met geredde producten (waarde €63,95). Verras iemand op een duurzame manier!

Voor €2,05 tover jij al een feestelijk nagerecht op tafel, zoals deze panna cotta met bosvruchtencoulis.

Of een lekker chocolaatje voor bij de koffie (of onder de kerstboom) doet het ook altijd goed, zoals deze overheerlijke Tony’s Chocolonely repen voor slechts €1,80 per stuk.

Ook voor je kerstontbijt kun je terecht bij voedselverspillingsinitiatieven. Wist je bijvoorbeeld dat er een initiatief bestaat dat boterhammen redt? Kies bijvoorbeeld een tosti van De Tweede Jeugd. Of een lekker sapje of biologische granola om je ontbijt compleet te maken.

Ter inspiratie hebben we een super lekker kerstrecept voor je gevonden met producten die we samen kunnen redden! Het recept is afkomstig van Jaimy’s Kitchen.

Voorgerecht: Gerookte zalm bonbon
6 personen (€1,62 per persoon)

Ingrediënten:
6 plakjes gerookte zalm
120 gram komkommer
2 el Griekse yoghurt
2 el gehakte dille
peper en zout
paar blaadjes sla

* Alle ingrediënten verkrijgbaar via Butlon.com

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer in kleine stukjes. Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes ter garnering. Voeg de Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie.

Maak zo nog meer bonbons totdat de ingrediënten op zijn. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft. Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op. Eet smakelijk!

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email