Een duurzame pakjesavond met 10 toffe Tweedehands Sinterklaasboeken

10 toffe Tweedehands Sinterklaasboeken

Ho, ho, ho! De tijd van het jaar waarin Sinterklaas en zijn Pieten ons land weer betoveren met hun magische verschijning is bijna aangebroken. En wat is er nu leuker dan je kinderen, familie en vrienden te verrassen met een goede ouderwetse Sinterklaasavond? Dit jaar willen we je inspireren om een duurzamere en bewustere draai aan het feest te geven door eens te denken aan tweedehands cadeautjes. En waar kun je beter beginnen dan met prachtige tweedehands Sinterklaasboeken? We hebben er tien voor je uitgezocht die je niet mag missen.

10 toffe Tweedehands Sinterklaasboeken:

 1. Het Sinterklaasboek – Jaap ter Haar

Dit klassieke boek neemt je mee op een nostalgische reis door de wereld van Sinterklaas. Ontdek de oorsprong van deze bijzondere traditie.

 1. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete

Een modern verhaal vol avontuur en zoetigheid, geschikt voor de jongste lezers. Ga mee met de Zoete Zusjes op hun spannende Sinterklaasavontuur.

 1. De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel

Een betoverend verhaal over de geheimen van Sinterklaas’ garderobe. Wat draagt Sinterklaas eigenlijk onder zijn mijter?

 1. Sinterklaas- Charlotte Dematons

Een prachtig geïllustreerd boek dat jong en oud zal bekoren. Verlies jezelf in de gedetailleerde illustraties en zoek naar verborgen verhalen.

 1. Nijntje zet haar schoen – Dick Bruna

Voor de allerkleinsten, een schattig verhaal over Nijntje en haar schoentje. Een perfecte manier om de kleintjes in de Sinterklaasstemming te brengen.

 1. Het grote Sinterklaas kookboek – Yolanda van der Jagt

Laat je inspireren door Sinterklaasgerechten en breng wat extra smaak naar je feesttafel. Ontdek hoe je traditionele lekkernijen kunt bereiden.

 1. Pietje, moet je plassen?  – Sunna Borghuis

Een grappig en ondeugend verhaal over Pietje Puk. Een boek dat garant staat voor lachende gezichten tijdens het voorlezen.

 1. Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout

Een poëtisch boek met prachtige illustraties. Perfect om voor te lezen bij de open haard terwijl je wacht op de komst van Sinterklaas.

9.Dag, Sinterklaasje – Jacques Vriens

Een ontroerend verhaal dat de ware betekenis van Sinterklaas en geven benadrukt. Een boek dat de warmte van het feest weergeeft.

 1. Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Een boek voor de wat oudere kinderen en volwassenen, waarin Sinterklaas in een nieuw licht wordt gezet. Laat je verrassen door een andere kijk op de Goedheiligman.

Maar waarom zouden we tweedehands Sinterklaasboeken moeten overwegen? Omdat het een geweldige manier is om duurzaamheid te omarmen. Deze boeken hebben al een verhaal, net zoals Sinterklaas en zijn Pieten dat hebben. Door ze tweedehands te kopen, geef je ze een tweede leven en verminder je de druk op natuurlijke hulpbronnen.

Daarnaast stralen tweedehands cadeaus ook een gevoel van zorg en aandacht uit. Het toont aan dat je de tijd hebt genomen om iets unieks en bijzonders te vinden in plaats van zomaar iets nieuws te kopen.

Dus, dit Sinterklaasfeest, waarom geef je niet een van deze prachtige tweedehands boeken cadeau? Laten we samen de traditie van geven en ontvangen in ere houden en tegelijkertijd onze planeet een beetje groener maken. Sinterklaas zal vast glimlachen bij dit duurzame gebaar.

 

Onderstaand lijstje linkt door naar www.boekengezocht.nl.  Een vergelijkingssite voor tweedehands boeken. Zo kun je gemakkelijk en tegelijkertijd op meerdere boeken websites zoeken.

 1. Het Sinterklaasboek – Jaap ter Haar
 2. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete
 3. De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel
 4. Sinterklaas- Charlotte Dematons
 5. Nijntje zet haar schoen – Dick Bruna
 6. Het grote Sinterklaas kookboek – Yolanda van der Jagt
 7. Pietje, moet je plassen?  – Sunna Borghuis
 8. Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout
 9. Dag, Sinterklaasje – Jacques Vriens
 10. Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

10 toffe Tweedehands Sinterklaasboeken

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email