Voorjaarsschoonmaak: Een complete gids om je tweedehands spullen te doneren of te verkopen!

Voorjaarsschoonmaak: Een complete gids om je tweedehands spullen te doneren of te verkopen!

De lente hangt in de lucht, en dat betekent maar één ding: voorjaarsschoonmaak! Maar wat doe je met al die spullen die je niet meer nodig hebt? Geen paniek, er zijn talloze manieren om je tweedehands spullen een nieuw thuis te geven. Hansje heeft geprobeerd per categorie je goede tips te geven die je misschien nog niet kende, waarbij we ons eerst hebben gefocust op tweedehands spullen doneren en als alternatief ook een verkoopoptie.

 

Fietsen

 • Doneren:

ANWB Kinderfietsenplan: Doneer aan kinderen die een fiets nodig hebben.

Giveabike.nl : Doneer je fiets nog een mooie wereldreis!

 • Verkopen:

-Ikwilvanmijnfietsaf.nl: Gemakkelijk verkopen zonder te onderhandelen

 

Kleding

 • Doneren:

Texcollect: Deze organisatie haalt oude kleding en schoenen gratis bij jou thuis op (in de regio Rotterdam) en brengt deze naar recyclingbedrijven. 

Reshare: Reshare, onderdeel van het Leger des Heils, heeft verschillende textielcontainers en ReShare Stores verspreid over Nederland. 

 • Verkopen;

The next closet: Veilig je merkkleding verkopen

Appel & Ei: Je mooiste kleding laten verkopen in een fysieke winkel

Vinted: Tsja deze kende je waarschijnlijk al, maar mag natuurlijk niet ontbreken als je graag eigen winkeltje wilt spelen.

 

Boeken

 • Doneren:

Tweedehandsboekengezocht.nl Geef je boeken nog een tweede leven! Als de boeken voldoen aan de voorwaarden worden ze in Amsterdam zelfs thuis bij je opgehaald.

Books4life.nl :  Een stichting die boeken verkoopt voor goede doelen. Verschillende locaties door het land. Wel de boeken even zelf langs komen brengen.

 • Verkopen:

Boekwinkeltjes.nl:  Begin je eigen boekwinkeltje.  Klinkt leuk, maar je hebt misschien wel wat geduld nodig, voordat je echt bent opgeruimd.

Vinted.nl: Ook hier kan je eigen boekwinkeltje spelen.

Boekenbalie.nl: Hier kan je gemakkelijk via een app je boeken in bulk verkopen, echter de meeste boeken blijken weinig tot niets waard, waardoor je nog steeds niet echt opruimt.

 

Meubels

 • Doneren:

  Stichting Bijstandsleven: Deze stichting heeft een kringloopwinkel waar gedoneerde meubels een nieuwe kans krijgen bij bijstandsgezinnen.
  Goods for Refugees: De naam zegt het al. Via deze website kun je allerlei spullen, waaronder meubels, doneren aan vluchtelingen.
 • Verkopen:
  -Whoppah. Een online marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands design en vintage meubels. Ze bieden een veilige en gemakkelijke manier om meubels te verkopen.
  Refurn: Dit is een platform dat zich richt op de verkoop van tweedehands meubels en interieurartikelen. 

Elektronica

 • Doneren:
  Holland Recycling: Doneer oude mobiele telefoons voor de stichting Make a Wish.
  We-collect: Ze zamelen veel electronica in en ondersteunen vervolgens stichting Aap.

Tweedehands Auto’s

 • Doneren:
  ANWB AutoMaatje: Je doneert hier niet je auto aan de ANWB, maar je zorgt er wel voor dat je auto wat nuttiger gebruikt wordt. Je helpt namelijk ouderen en mindervaliden aan een lift bij jou in de buurt.
  Snapcar: Ook hier doneer je eigenlijk niet je auto, maar je leent hem uit aan iemand in de buurt en krijgt er zelfs een serieuze vergoeding voor.
 • Verkopen:
  Ikwilvanmijnautoaf.nl: Verkoop je auto gemakkelijk via een gespecialiseerde website.
  Wijkopenautos.nl: een alternatief voor hierboven.

Kinderkleding

 • Doneren:
  Reshare: Doneer baby- en kinderkleding via het initiatief van het Leger des Heils.  Wist je dat ze in sommige steden zelfs de kleding bij je komen ophalen?
 • Verkopen:
  Vinted.nl: Begin je eigen kledingwinkeltje
  Kleertjesdoos: Krijg shoptegoed voor je tweedehands kinderkleding.

Speelgoed

Elektronische Games

 • Doneren:
  Stichting Gamen voor Kinderen: Doneer games aan deze mooie stichting.
  Sint voor iedereen: Als je game of console nog zo goed als nieuw is, is het misschien dan nog geschikt als Sinterklaascadeautje voor een ander?

 • Verkopen:
  Nedgame.nl : Ruil je games in voor shoptegoed op Nedgame.nl
  Gamemania: Verkoop je games aan Gamemania

Witgoed

 

Bij het doneren of verkopen van je tweedehands spullen is het altijd goed om eerst de specifieke voorwaarden en mogelijkheden te controleren. Veel organisaties hebben specifieke richtlijnen over wat ze wel en niet kunnen accepteren. 

Heb je nog goede tips voor onze categorieën, stuur on dan gerust een berichtje!

 

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email