You are currently viewing Het verhaal van Restory, een winkel in tweedehands kinderkleding

In haar buik voelt ze de baby schoppen, maar haar ogen zijn gefixeerd op haar laptop, scrollend door tweedehands kinderkleding. Hoofdschuddend. De foto’s zien er smoezelig uit. De kleding is gekreukt, vies, slecht belicht en zeker niet iets wat je je kind aan zou willen doen. Dit kan toch echt wel anders? Ze klapt haar laptop dicht. Op dat moment besluit Veerle: ze gaat zelf een webshop voor tweedehands kinderkleding opstarten. Een begin van een nieuw verhaal: Restory

Tweedehands kinderkleding voor iedereen

De achtergrond van Veerle als designer bij verschillende design- en ontwerpbureaus kwam heel goed van pas bij de opstart van Restory. Haar passie voor tweedehands zorgde voor  de rest. Al vanaf het begin zorgde ze ervoor dat alle kleding die ze verkoopt er spik en span uitziet. Alle kleding werd eerst gewassen, gestreken en vervolgens strak op de foto gezet. De eerste verkopen vonden plaats via Instagram, maar dat ging zo hard dat er al snel een website werd gelanceerd. Een kwestie van net op het goede moment beginnen, volgens Veerle.

Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar Restory te vinden. Zowel voor aankoop als verkoop. Iedereen mag kinderkleding inleveren bij Restory, vervolgens verdien je 40% van de opbrengst terug. Kleding die niet verkoopbaar is, wordt hergebruikt door er bijvoorbeeld scrunchies van te maken. Ook het verzenden gebeurt op een duurzame manier. Ieder verkocht item wordt in een papieren zak verpakt en alleen verstuurd naar een servicepunt. Dat levert namelijk een kleine co2 winst op in verhouding met aan de deur leveren. 

De toekomst van tweedehands ziet er rooskleurig uit, maar er moet nog wel wat gebeuren. Het proces van inkoop naar etalage is namelijk nog arbeidsintensief. Om de verkoop verder te stimuleren, moet er vanuit de politiek ook een signaal komen. ‘Ik hoop dat ze BTW op aanschaf van tweedehands artikelen afschaffen. Dat zou een mooie stimulans zijn voor alle ondernemers die hun geld verdienen met tweedehands. Er is immers al een keer BTW betaald’, aldus Veerle. 

De reis van Restory is pas begonnen. Eindbestemming? Een duurzame toekomst!

Tweedehands Tips van Veerle: 

  • Ziggy & Lucy in De Pijp: Een concept-boutique die uitblinkt in het aanbieden van netjes en fris gepresenteerde kinderkleding, met af en toe een pop-up voor bijzondere dameskleding.
  • Akaya Heiltjes: Creatieve ondernemers die van zogenaamde zieke bomen in het Vondelpark unieke lampjes maken, een prachtig voorbeeld van upcycling.
  • Kringloopwinkels in de provincie: Alleen hier vind je vaak nog onontdekte pareltjes en snuisterijen voor in je huis. 
  • Geef meer uit: Wil je toch nieuw kopen? Investeer dan wat meer in een goede bank of kast, zodat je deze lang kan gebruiken of later nog kan verkopen. 

Wil je nog meer Tweedehands winkel tips?  Kijk dan eens welke winkels Hansje heeft uitgelicht op onze winkelpagina!